top of page

UPPTÄCK GOTLAND

STORA & LILLA KARLSÖ

Några kilometer utanför Gotlands sydvästra kust ligger naturreservaten Stora Karlsö och Lilla Karlsö. Det är två öar som bjuder på spännande djurliv och magiskt vacker natur. Ta en dagstur från Klintehamn eller Djupvik.

BAD OCH STRAND

Inom några kilometer finns det fina badmöjligheter för hela familjen. Gustavs, Sandhamn, Brime, Djupvik och Valvle bjuder på fantastiska stränder.

RAUKAR

På flera ställen på Gotland finns det fantastiska raukar. Ett nöje som både lockar stora som små.

SPORTFISKE  GOTLAND

Fisket runt Gotland kretsar mycket kring det populära kustfisket efter havsöring. Fiske med vadarbyxor och spinnspö eller flugspö lockar årligen mängder av sportfiskare från både Sverige och andra länder till Gotland. 

Havsöringen är en stridbar och ibland svårlurad fisk som simmar runt kusten stora delar av året. Våren är den populäraste tiden, men det går att fiska havsöring även under andra perioder.


Tack vare det fria handredskapsfisket i Östersjön är det fritt fram för vem som helst att fiska längs Gotlandskusten. Men det finns givetvis regler och lagar att rätta sig efter. Dels finns det fredade zoner där fisket är förbjudet under vissa perioder av året, dels finns det minimimått, maximimått och uttagsbegränsningar för olika arter.

Det finns även möjlighet att fånga andra fiskarter än havsöring på kusten, som skrubbskädda (flundra), abborre, id, näbbgädda med flera. Det finns även några områden där det går att lösa fiskekort för fiske i sötvatten.

Du kan läsa mer om vilka lagar och regler som gäller, lära dig mer om havsöringen som art, samt ta del av både fisketips och spännande fiskenyheter på www.fiskelandgotland.se


Fiskeland Gotland, som är initierat av Sportfiskarna, arbetar för att bidra till att skapa en ansvarsfull och hållbar sportfiskekultur där vi tillsammans värnar om fiskbestånden och framtidens fiskemöjligheter. Välkommen till Gotland!
 

Se fler bilder nedanför!

TA SIG RUNT
AVSTÅND

VISBY 3,5 mil

KLINTEHAMN 3 km

FÅRÖ 10 mil

HOBURGEN 6 mil

BÄSTA BADET

Djupvik

Gustavs

Smöjen Kalkbrott

Snabbfakta
bottom of page